svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

    Мостар: Концерт ученика Школе за музичке таленте Ћуприја

    Актуелна дешавања, Концертна делатност / 24. мај 2024.

    Концерт класичне глазбе ученика Школе за музичке таленте Ћуприја из Србије уприличит ће се у недељу, 26. свибња (маја) с почетком у 19:30 сати у Хрватском дому херцега Стјепана Косаче у Мостару.

    На концерту ће поред солиста, ученика споменуте школе Петра Бојовића – виолина и Арифа Кобилића – виолина, наступити Гудачки квартет “Липа“ као и Гудачки квартет Лепотица и Звер“, а концерт ће се одвијати у организацији Глазбене школе Ивана пл. Зајца из Мостара и Хрватског дома херцега Стјепана Косаче. Иначе, солисти споменутог концерта, Петар Бојовић и Ариф Кобилић су из Босне и Херцеговине који се на школовању налазе у Србији односно у Школи за музичке таленте Ћуприја.

    На концерту ће извести класична дела W.A. Mozarta, F. Schuberta, F. Mendelssohna, Bazzinija и друга. Школа за музичке таленте у Ћуприји (Република Србија), јединствена је установа по свом наставном плану и програму и има за циљ да глазбено надарену дјецу, која постану ученици ове школе, уз помоћ посвећених педагога који у њој раде, образује у професионалне глазбенике.

    Тијеком десетогодишњег школовања, чланови ове “Велике глазбене обитељи“ живе у увјетима интернатског смјештаја и савладавају интензиван програм глазбене и опћеобразовне наставе.

    По сличном концепту раде само још двије просвјетне установе на свијету: Централна музичка школа у Москви и Школа “Yehudi Menuhin“ у Лондону. Школу тренутно похађа 67 ученика из разних градова Србије, као и Босне и Херцеговине. Циљ школе је да се прошири на земље регије. Школа је гудачког смјера и у њој се уче виолина, виола, виолончело и контрабас.

    Прочитајте више на: https://bljesak.info/kultura/glazba/mostar-koncert-klasicne-glazbe-ucenika-skole-za-muzicke-talente-cuprija/454919