svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

    Mајсторски курс виолине – професор Дарко Коџас

    Мајсторски курсеви / 26. фебруар 2018.

    Мајсторски курс виолинисте Дарка Коџаса

    У периоду од 23. до 25. фебруара 2018.године наш истакнути виолиниста, професор и дугогодишњи концертмајстор у престижним оркестрима земаља западне Европе, одржао је мајсторски курс у Школи за музичке таленте.
    На курсу је учествовало 14 наших ученика. Ученици су презентовали програм предстојећег, мартовског колоквијума, као и предстојећег Републичког такмичења.
    Сарадња полазника курса са професором Дарком Коџасом на часовима у ова три дана била је управо сјајна, о чему говори и атмосфера, и наступи ученика на завршном концерту мастеркласа.

    Божидар Радосављевић, наставник виолине

    Утисци ученика након мајсторског курса професора Дарка Коџаса

    1.    Професор Дарко је веома је пријатан човек, а посебно ми се допао његов педагошки приступ према нама. Пуно корисних ствари сам научила из композиције на којој смо радили које ће ми бити од користи у будућем музицирању.
    Сара Ристановић

    2.    Овај мастерклас код проф. Дарка Коџаса је за мене био врло пријатно искуство. Професор је особа ведрог расположења, насмејан и врло љубазан у комуникацији са ученицима. С обзиром на то да смо радили са професором на програму који је он сам већ свирао, савети и инструкције које нам је дао у току рада су били за мене врло корисни.
    Марија Јанковић

    3.    Научила сам доста нових ствари. Допада ми се начин рада професора Дарка. Поред тога што нам је говорио како да нешто свирамо, увек нам је објашњавао зашто је важно да то чинимо на начин који нам он показује.  
    Марија Кали

    4.    Ово је био мој први мастерклас и једно велико искуство које ће ми бити од велике помоћи у даљем напредовању.
    Петар Радивојевић

    5.    Сматрам да је мастерклас код професора Дарка Коџаса био веома користан за мене. Показао ми је бољи начин да испоштујем свирање у стилу комада. Унео је позитивну енергију и показао како да савладам трему на наступима.
    Милана Трујановић