Утисци након концерта у Великој сали задужбине Илије М. Коларца

svecani-koncert

1. новемвар 2016.године, 20:00 часова

Хвала Школи за музичке таленте, Роману и Милени Симовић, дувачима и перкусионистима што смо делили сцену Коларца  у извођењу Бартока, Моцарта и Бетовена.

Хвала директорки што је све ово учинила могућим, јер је све своје време, знање и ентузијазам употребила како би овај велики пројекат успео. Логистика је била сјајно организована.

Последњих недеља је било јако узбудљиво бити ученик Школе за музичке таленте. Недељама смо се интензивно припремали за завршни концерт на  48.Бемусу. Посвећено смо радили са диригентом, затим са нашим уметничким руководиоцем, а на крају и са Романом Симовићем. Било је инспиративно чути како они свирају поменуте ауторе и које сугестије имају за нас у оркестру. Недељама смо тражили најбољи приступ делима, уобличавали своје извођење до најмањих ситница како стилски тако и технички. Радили смо марљиво и пожрвовано, склапали делове у целину и једва чекали прилику да сви заједно засвирамо на сцени Коларца.

А онда смо, у складу и заједничкој енергији показали сав свој рад и залагање. Свирали смо надахнуто и младалачки, а верујемо и професионално, захваљујући уметничком залагању Романа и Милене Симовић. Тако се нама чинило са сцене а надамо се и свима у препуној сали Коларца.

После скоро двадесет година поново на Бемусу концертом који је одушевио све присутне Школа за музичке таленте може да буде срећна колико и ми њени бивши и садашњи ученици.

Још једном, хвала свима на необичном професионалном искуству...