Курс контрабаса, гост професор Драган Лончина

У периоду од 5. до 9. марта 2017.године имали смо прилику да угостимо нашег бившег ђака и члана Бечких симфоничара, Драгана Лончину.

Драган је нашу школу завршио као ђак генерације, а затим наставио школовање на "Глазбеној академији" у Љубљани у класи професора Зорана Марковића. Неки од оркестара у којима је наступао су: "Густав Малер" оркестар, "Симфонијски оркестар Баварског радија" у Минхену, као и "Баварска државна филхармонија" из Бамберга.  Сарађивао је са врхунским диригентима као што су Марис Јансонс, Рикардо Мути, Бернард Хаитинк, Сер Колин Дејвис, Валери Гергиев.

Тренутно живи у Бечу, где ради као стални члан Бечког симфонијског оркестра и као сарадник Бечке филхармоније и Државне опере.

Драган свира на контрабасу Ђузепеа Балдантонија из 1850. године.

Тема курса је била "Основи технике свирања на контрабасу". Семинар је био бесплатан за све ученике наше школе и сваки ученик контрабаса је добио укупно четири сата  наставе са професором Лончином.

Семинар је био отвореног карактера и сви ђаци школе су имали могућност да слушају цео семинар и да добију мноштво савета везаних за њихове будуће каријере.

У име школе, желимо да се захвалимо професору Лончини на издвојеном времену и уложеном труду. Надамо се да ћемо наставити сарадњу на обострано задовољство и у циљу даљег напредовања наших ђака.


  IMG 3314

Родитељски састанак - обавештење