Гостовање квартета школе у Америци

У Школи за музичке таленте нема паузе ни током лета. Након успешног наступа на фестивалу АРЛЕММ у Ариљу, те учешћа на Фестивалу руске музике "Бољшој" у Дрвенграду на Мокрој Гори, гудачки квартет Школе (Николина Маричић, Милана Трујановић, Сашка Богдановић и Катарина Буљанчевић) марљиво се припремају за одлазак у САД. Професор Мирчић са њима увежбава програм за представљање Школе у Вашингтону, где ће квартет наступити на прослави 100-годишњице проглашења "Дана молитве за Србију", коју је 1918. године прокламовао тадашњи амерички председниик Вудро Вилсон, велики пријатељ српског народа.
На позив из америчког Конгреса, у ову званичну посету САД-у, ученице ће ићи у пратњи директора Школе, Данијеле Јовић, која ће обавити разговоре у циљу даљег продубљивања сарадње, како са представницима Амбасаде и наше дијаспоре у Америци, тако и са америчким званичницима.

Контакт са сенаторима Стејт Департмента, као и финансијску подршку за пут, омогућили су чланови Фондације "Добар глас", наши дугогодишњи пријатељи и сарадници, као и пре две године, када смо учествовали на прослави школе "Свети Сава" у Чикагу. Квартет ће одржати и самостални концерт и учествовати на прослави у организацији српске православне цркве у Америци, у периоду од 23-31. јула 2018.године.

Најава концерта у Народном музеју Београд